کرونا، قرنطینه و عشق موسیقی
کرونا دنیا را فراگرفت. مدارس تعطیل شد و بسیاری از افراد خانهنشین و افسرده شدند. هرکس تلاش کرد تا برای خودش سرگرمی مناسبی پیدا کند. از کتاب خواندن و فیلم دیدن گرفته تا بازیهای آنلاین و گفتگوهای تلفنی. اما یادگار شما از دوران قرنطینه و تعطیلات دوران کرونا چه بود؟ از این روزهای عمرتان چه چیزی باقی ماند؟
موسیقی در ایام قرنطینه کرونا
بسیاری از افراد که به یادگیری موسیقی مشغول بودند، تعطیلات عید و قرنطینه کرونا را فرصتی خاص قلمداد کردند تا بتوانند با سازشان بیشتر خلوت کنند، تمرینات موسیقی بیشتری داشته باشند و مهارتهای فردیشان را ارتقا دهند. در این دوران، نوازندگان و اهالی موسیقی اگر مسیر صحیح را درپیش گرفته باشند، نهتنها افسرده نشدند، بلکه سایر اهالی منزل را نیز سر ذوق آوردهاند.
البته لازم بهذکر است که افراد باهوش، حتی اگر نوازنده نبودهاند با استفاده از موسیقیهای مناسب، شاد یا آرامشبخش قرنطینهی بهتری را تجربه کردند. موسیقی جادویی است که چه نواختن نتهای آن و چه تنها گوش سپردن به آن، شما را دگرگون خواهد کرد.
شاید روزی که اهالی موسیقی نواختن ساز یاد گرفتهاند و به یک
موسیقی و ترشح دوپامین
بر
اساس تحقیقات انجام شده و بررسی افراد مختلف توسط تستهای fMRI ثابت شده
که، مغز افرادی که به قطعهی موسیقی گوش میدادند فعالتر شد و دوپامین
ترشح کرد. این امر هم در مورد شنیدن موسیقی اثبات شد و هم تمرین آن در
آموزش موسیقی بزرگسالان و یا
شاید برایتان جالب باشد که بدانید بخش خارقالعادهی ماجرا اینجاست که دوپامین فقط در حین کارهای فیزیکی ترشح میشود. یعنی کارهایی مثل غذاخوردن، بازی در شهربازی یا فعالیتهای جنسی. اما موسیقی با تحریکی غیرفیزیکی و متفاوت موجب بروز شادی در بدن میشود و این ماده ترشح میگردد. گوشدادن به موسیقی مثل سوارشدن ترن در شهربازی است؛ یعنی میدانید که با سوارشدن ترن هوایی roller coaster بهزودی در مسیر پیش رو، اتفاق هیجانانگیزی خواهد افتاد و حتی بارها آن را دیدهاید، اما باز هم سورپرایز میشوید و بدن شما دوپامین ترشح میکند!. شنیدن موسیقی دقیقا به همان شکل عمل میکند و وقتی یک موسیقی جدید و یا حتی قدیمی که دوستش دارید میشنوید، بدنتان باز هم دوپامین ترشح میکند.
حدس زدن موسیقی توسط مغز
در این تحقیقات هم موسیقیهای جدید بررسی شد و هم آهنگهایی مخاطب قبلا شنیده بود. در هر دو مورد این ترشحات صورت گرفت. با این تفاوت که مغز با شنیدن موسیقی جدید، به تکاپو افتاد تا یک الگوی مشابه پیدا کند. این کار صورت میگیرد تا مغز بفهمد که باید این اصوات را در بخش خاطرات جدید ذخیره کند و یا در بخش خاطرات قدیمی.
هنگامی که یک آهنگ را حتی برای اولینبار میشنوید میتوانید برخی از قسمتهای بعدی را حدس بزنید. یعنی اینکه تکرار برخی سازها که لوپ شدهاند را متوجه میشوید و این بهصورت ناخودآگاه ذهن شما را همراه میکند تا ببینید در ادامه چه اتفاقی میافتد، درست مثل یک ترن هوایی. این یکی از دلایلی است که موسیقی جاز و پاپ طرفداران بسیاری دارد.
علایق موسیقی در هرکس متفاوت است و به همین خاطر است که افراد مختلف در مراجعه به آموزشگاه موسیقی در انتخاب ساز متفاوت هستند. چرا که مغز افراد نسبت به سازهای مختلف واکنش متفاوتی دارد. برخی سازهای بهکار رفته در موسیقی پاپ را جذاب میدانند و بعضی دیگر راک، کلاسیک و غیره را. یکی از دلایلی که افراد سلایق مختلفی از موسیقی را بروز میدهند همین عملکرد مغز در پیشبینی بخشهای آتی موسیقی است.
بهترین سرگرمی خانگی در قرنطینه
ماندن در خانه و بیرون نرفتن شاید آزاردهنده بهنظر برسد، اما اگر برنامهی خوبی برای این دوران داشته باشید حتما در آینده از ظهور چنین فرصتی قدردان خواهید بود. با موسیقی میتوانید به خودتان و اطرافیانتان کمک کنید تا لحظات بهتری را تجربه کنند. اگر بپرسید که بهترین سرگرمی خانگی در قرنطینه چیست، بدون شک به شما میگوییم: ساززدن و یا موسیقی گوش دادن.
اگر به آموزشگاه موسیقی رفتهاید و نواختن ساز خاصی را یاد گرفتهاید، الان وقت تمرینکردن و لذت بردن از آن است. اگر نواختن سازی را بلد نیستید، علایق خود را بررسی کنید. اگر به آهنگهای کلاسیک، پاپ، راک و هر سبک دیگری تمایل دارید، برجستهترین آثار آن را گوش دهید. ببینید تازههای موسیقی در عرصهی آن سبک چیست و علاوه بر سرگرم شدن، به ترشح دوپامین در مغز خودتان و دیگر اهالی خانه نیز کمک کنید.
همین حالا، صدای موسیقی را بلندتر کنید و لذت ببرید.
منبع: آموزشگاه موسیقی آذرنگ www.azarangmusic.com
این مطلب صرفا یک رپرتاژ آگهی می باشد و ما مسئولیتی در قبال محتوای آن نداریم و مسئولیت بر عهده سایتی است که لینک آن در داخل متن رپرتاژ آگهی قرار گرفته است.
موسیقی ,مغز ,افراد ,دوپامین ,ترشح ,قرنطینه ,است که ,شد و ,شنیدن موسیقی ,دوپامین ترشح ,موسیقی در